Logo Christiaan M. Bijl

Workshop


Hoe blijf je vitaal in je werk?
Vitaliteit = Duurzame Inzetbaarheid +
Duurzame Gedragsverandering


Als je 40+'er bent, verandert er van alles, zowel fysiek als psychisch, zowel op het werk als privé. Hoe houd je dan je lichaam en geest gezond? Hoe zorg je voor de juiste balans?

Doel
Hoe blijf je in je loopbaan duurzaam inzetbaar en dus vitaal? Hoe kom je tot duurzame gedragsverandering? Deze interactieve workshop (deelnemers worden vooral uitgenodigd hun eigen stem te laten horen!) bestaat uit twee onderdelen: Duurzame Inzetbaarheid (DI), een verantwoordelijkheid van zowel werkgever als werknemer en Duurzame Gedragsverandering (DG), primair een verantwoordelijkheid van de werknemer. Immers, activiteiten of zaken die een aanslag plegen op jouw gezondheid en dus op jouw vitaliteit, zijn niet bevorderlijk voor je inzetbaarheid.
Kortom: Vitaliteit is de optelsom van DI + DG.

Doelgroep
Medewerkers van zowel profit- als van non-profitorganisaties. Maximaal 12 deelnemers per workshop. Ook geschikt voor medewerkers van de afdeling Personeel & Organisatie/HRM, managementteams en ondernemingsraden.

Inhoud van de workshop
Klik op de beide onderdelen in de menubalk.

Overige informatie
De kosten van de workshop zijn afhankelijk van het tijdstip en de plaats waar de workshop wordt gegeven. Duur: ongeveer drie uur.
De workshop kan ook gesplitst worden: alleen het onderdeel Duurzame Inzetbaarheid (ongeveer anderhalf uur) of alleen het onderdeel Duurzame Gedragsverandering (eveneens ongeveer anderhalf uur).
Interesse? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Tijdens de workshop zal ik enkele citaten voorlezen uit het boekje Mooi werk van Ben Tiggelaar, dat verscheen ter gelegenheid van de Maand van de Spiritualiteit 2016, om deelnemers aan het denken te zetten. Want wist je dat

  • de gemiddelde werknemer ongeveer 82.800 uur aan het werk is? Te veel om ze met tegenzin te besteden!
  • de meeste mensen minder dan 1% van hun werktijd doorbrengen in een één-op-één interactie met hun leidinggevende? Dat wil zeggen niet meer dan een kwartiertje per week. Of, over je hele loopbaan gemeten, zo'n 800 uur. Realiseer je dat je de overige 82.000 uur vooral leiding moet geven aan jezelf!
  • in Nederland 68% van de leidinggevenden een demotiverend werkklimaat creëert? Niet bepaald een gegeven dat werkgenot bevordert!
  • 93% van de ondernemers die uiteindelijk succesvol worden, onderweg z'n plannen drastisch heeft moeten herzien?
     
Ben Tiggelaar: Mooi werk. Amsterdam: Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, met medewerking van Uitgeverij Business Contact, 2016. ISBN 9789059653665.
Wat maakt werken plezierig, goed en zinvol? Ben Tiggelaar verkent onze relatie met werk in 31 kleine stappen. Persoonlijk, scherpzinnig en inspirerend.
    Het boekje is uitverkocht; tegen kostprijs (€ 3,50 + verzendkosten) is nog een enkel exemplaar bij mij verkrijgbaar. Interesse? Stuur me dan een e-mail via Contact.

 

► Foto bovenkant gemaakt door thumprchgo